تغییر دامنه سایت در کرج

تغییر دامنه سایت در کرج

تغییر دامنه سایت در کرج انتقال صفحه به دامنه جدید یکی از اتفاقات رایج در فضای اینترنت است که به دلایل مختلفی انجام می شود. این انتقال راه های زیادی را در بر می گیرد که در این قسمت سعی می کنیم تمامی شرایط ممکن را بررسی کرده و نکات مهم در هر کدام را بررسی کنیم.
مهم ترین نکته ای که هنگام انتقال دامنه یا تغییر آدرس صفحه باید در نظر بگیرید، حفظ جایگاه خود در نتایج گوگل و انتقال سئوی دامنه قدیمی به آدرس جدید است. اگر فرآیند آپلود به درستی انجام نشود، با کاهش چشمگیر بازدیدکنندگان و در برخی موارد از دست دادن جایگاه خود در نتایج گوگل مواجه خواهید شد. کاهش بازدیدکنندگان و از دست دادن وضعیت پس از تغییر دامنه

اگر قبلاً فرآیند انتقال دامنه را انجام داده اید، به خوبی می دانید که این معمولاً با کاهش جزئی موقعیت همراه خواهد بود. میزان افت سئو به طور مستقیم به عملکرد شما در حین انتقال و رعایت استانداردهای لازم بستگی دارد.
معمولا پس از مدتی از لحظه انتقال، این افت موقعیت برطرف شده و صفحه به حالت عادی خود باز می گردد. برای مثال تصویر زیر نمونه ای از تغییر آدرس صفحه از http به https را نشان می دهد که در دو هفته اول با کاهش 35 درصدی بازدیدکننده همراه بود و پس از تقریبا 6 ماه به حالت عادی بازگشت.

البته 6 ماه زمان زیادی برای رسیدن به نقطه قبلی است و ما سعی می کنیم تا جایی که امکان دارد روند انتقال را سریع و ارزان انجام دهیم. تصویر بالا نمونه موفقیت آمیز تغییر آدرس صفحه در https را نشان می دهد که در ابتدا با کاهش ترافیک همراه بود اما در دراز مدت باعث بهبود وضعیت کلی صفحه و کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل شد.

انواع انتقال سایت و تغییر آدرس در کرج

مدل های مختلفی برای جابجایی صفحه، طراحی مجدد و تغییرات URL وجود دارد که هر کدام نیاز به برنامه ریزی خاص و دستورالعمل های خاصی دارند.در این بخش به بررسی مدل های موجود می پردازیم:

1- پروتکل سایت را به https تغییر دهید

در دو سال گذشته، انتقال صفحات به https یک فرآیند رایج در اینترنت بوده است. از آنجایی که گوگل به سایت های امن توجه بیشتری دارد، این عامل نیز می تواند در دستیابی به نتایج بهتر در گوگل موثر باشد. فعال سازی https برای وب سایت ها اجباری نیست، اما می تواند یک عامل مثبت و موثر (هر چند کم) در سئو سایت باشد.

برای سایت هایی که ماهیت آنها فروشگاه اینترنتی است یا کاربران می توانند ثبت نام کرده و وارد شوند، استفاده از https اهمیت بیشتری خواهد داشت زیرا به حفظ امنیت داده های کاربران کمک می کند.

۲- ساب دامین یا آدرس اصلی صفحه را تغییر دهید

یکی دیگر از تغییرات رایج انتقال صفحه از نسخه www بدون www است که معمولاً همزمان با طراحی مجدد صفحه انجام می شود. همچنین ممکن است سایت شما از fa.example.com به example.com هدایت شود تا دسترسی کاربران به صفحات داخلی و کوتاه کردن URL های صفحه آسان تر شود.
این مدل تغییر URL معمولا کمترین تاثیر را بر روی آمار سایت یا ترافیک خواهد داشت زیرا تمام صفحات و محتوای سایت مانند قبل نگهداری و قابل دسترسی خواهند بود.

ادامه مطلب
طراحی سایت وردپرس در کرج

3- صفحه را به دامنه جدید منتقل کنید

تغییر دامنه سایت معمولا با هدف طراحی مجدد برند، اجتناب از فیلترینگ یا انتقال به دامنه معتبرتر انجام می شود. بسیاری از شرکت های آنلاین در ابتدای فعالیت خود به انتخاب دامنه و نام مناسب برای خود توجهی ندارند و پس از موفقیت نسبی تصمیم به تغییر نام یا دامنه می گیرند. در این صورت تغییر دامنه سایت امری اجتناب ناپذیر است و باید به درستی انجام شود.
در این صورت، اگر فرآیند آپلود به درستی انجام نشود، می تواند باعث افت شدید موقعیت و کاهش تعداد بازدید از صفحه از طریق گوگل شود.در نتیجه آنچه در ادامه این مقاله در مورد تغییر دامنه یک صفحه می آموزیم برای شما بسیار مهم خواهد بود.

4- دامنه های TLD را تغییر دهید

تغییر نوع دامنه از ir به com یا هر تغییر مشابه دیگری را می توان یکی از انواع متداول تغییر آدرس صفحه دانست. یکی از مشکلات دامنه های ir استفاده از سرویس های بین المللی مانند گوگل ادوردز است که به دلایل مختلف ایران را تحریم کرده اند. در این شرایط مدیر سایت تصمیم می گیرد تا برای استفاده از تمامی سرویس های آنلاین، همان دامنه را با پسوند جدید و البته بین المللی اجرا کند.
این تغییر در عمل هیچ تفاوتی با تغییر نام دامنه ندارد و از نظر گوگل websima.ir و websima.com دو دامنه کاملا مستقل و مجزا هستند.
نمودار و جدول زیر توزیع و تعداد دامنه های ثبت شده توسط ایرانیان بر اساس صفحه domainnamestat در سال 2019 را نشان می دهد. همانطور که در شکل مشخص است، درصد بسیار بالایی از سایت ها در دامنه ir ثبت شده اند و پس از آن com، org و net بیشترین آمار استفاده را برای سایت های ایرانی دارند.

در این میان وجود دامنه هایی مانند co و in بسیار عجیب است زیرا این دو دامنه مربوط به کلمبیا و هند هستند اما به دلیل در دسترس بودن مورد استفاده سایت های ایرانی نیز قرار می گیرند.

5- سیستم مدیریت محتوا یا زبان برنامه نویسی را تغییر دهید

این وب سایت بین 2 تا 5 سال دوام خواهد آورد و پس از این مدت باید دوباره طراحی شود یا حتی به طور کامل کدگذاری شود. در این صورت حتی می توانید زبان برنامه نویسی یا سیستم مدیریت محتوای سایت را تغییر دهید.
وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوای شناخته شده در سراسر جهان هستند که تقریباً به طور همزمان شروع به کار کردند، اما با گذشت زمان، رشد و توسعه سریع وردپرس و موفقیت آن در سئو، آن را بسیار ساده تر و البته محبوب تر کرده است. .نمودار زیر مقایسه عبارات جستجوی این دو عبارت از سال 2004 تا 2019 است. بنابراین تغییر سیستم مدیریت سایت از جوملا به وردپرس بسیار متداول است که باعث ایجاد تغییرات اساسی در آدرس دهی صفحه نیز خواهد شد.

این عملا آدرس دهی صفحات را به طور کلی تغییر می دهد و آدرس های قبلی به 404 صفحه منجر می شود. محتمل ترین کاهش موقعیت در این شرایط مشاهده می شود.
نحوه تغییر دامنه اصلی صفحه را بیاموزید
برای تغییر دامنه سایت و تغییر TLD همین مسیر را طی می کنیم اما برای تغییر آدرس سایت از http به https مسیر ما کمی متفاوت خواهد بود. در نظر داشته باشید که مراحل دوم، سوم، چهارم و پنجم باید به سرعت و در نهایت در یکی دو روز انجام شود.

ادامه مطلب
امنیت سایت وردپرس در کرج

مرحله 1 – یک دامنه جدید بخرید و دامنه موجود خود را تمدید کنید

ابتدا باید دامنه جدیدی را که می خواهید صفحه را به آن منتقل کنید خریداری کنید و مراحل ثبت و احراز هویت را انجام دهید. نکته بسیار مهم این است که دامنه قدیمی را برای مدت زمان طولانی تری تمدید کنید. با مراجعه به whois.com می توانید آدرس دامنه مورد نظر خود را وارد کرده و از تاریخ انقضا آن مطلع شوید. تصویر زیر نمونه ای از داده های این صفحه است که نشان می دهد وب سایت تا سال 2023 رزرو شده است.

برای حفظ سئو به یک دامنه قبلی نیاز دارید زیرا تمام بک لینک های شما در اینترنت و شبکه های اجتماعی در این دامنه ایجاد می شوند و برای حفظ اعتبار آنها باید دامنه قدیمی به دامنه 301 جدید هدایت شود.
قبل از شروع فرآیند مطمئن شوید که این دامنه برای مدت طولانی در دسترس شما خواهد بود زیرا با انتقال به دامنه جدید می توانید این نکته مهم را فراموش کرده و دامنه خود را تمدید نکنید.

مرحله 2 – صفحه را روی یک دامنه جدید تنظیم کنید

در بسیاری از موارد راه اندازی سایت در دامنه جدید همراه با تصمیمات دیگری مانند تغییرات هاست یا گواهی SSL انجام می شود.ما نشان می دهد که هر یک از این تصمیمات در فواصل جداگانه و کاملا مستقل ساخته شده است.
برای راه اندازی یک وب سایت را در یک دامنه جدید، ایجاد یک میزبان جدید بر روی همان سرور به عنوان صفحه قبلی، که دقیقا همان از نظر ویژگی های، IP و DNS. راه اندازی یک دامنه جدید با DNS های مختلف (در شرایط خاص) ممکن است خطر از دست دادن صفحه را افزایش دهد.
راه اندازی وب سایت خود را در یک دامنه و میزبان جدید و بررسی کنید که تمام صفحات و URL حال کار به درستی. بسیاری از سایت های را در این مرحله لینک در منو، نوار کناری، بالا و پایین صفحه، و یا محتوای صفحه و حتی به روز رسانی نیست، و این آدرس ها همیشه در صفحه قبلی باقی می ماند.

مرحله 3 – معرفی یک صفحه جدید به گوگل مدیر سایت

تکمیل فرایند ثبت نام در سایت گوگل برای یک دامنه جدید و تمام تنظیمات از جمله معرفی یک نقشه سایت، تعیین دامنه اصلی، آماده سازی یک فایل robots.txt و … در پنل مدیر وب سایت از.
قبل از شروع روند آپلود لینک های داخلی به سایت و با دقت پرداختن به تصاویر. تمام لینک های داخلی و دسترسی به تصاویر و فایل های طرف باید با آدرس دامنه جدید باشد.

مرحله 4 – تغییر مسیر تمام آدرس های دامنه قبلی به دامنه جدید

در این مرحله، شما باید هر آدرس شما در حوزه های قبلی به آدرس مناسب در دامنه جدید حال تغییر مسیر. به عنوان مثال، آن را باید دقیقا آدرس هدایت می شوید. معمولا، تغییر مسیر صفحه بسیار ساده با یک خط از کد است که هیچ تغییر اساسی در ساختار پرداختن و یا برنامه نویسی این صفحه وجود دارد.
اگر سرور یا میزبان خود را لینوکس است، شما می توانید تمام آدرس های دامنه قبلی به دامنه جدید با قرار دادن کد زیر در یک فایل htaccess بر روی میزبان دامنه اصلی تغییر مسیر.در کد بالا آدرس وب سایت فعلی خود را به جای olddomain.com و آدرس دامنه جدید را به جای newdomain.com قرار دهید و این کد را در فایل htaccess دامنه قدیمی قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر دامنه جدیدی با https یا www باز شد، آنها را در خط آخر قرار دهید و آدرس دقیقی را که صفحه جدید باز می شود وارد کنید.
با این کد هر صفحه از صفحه قدیمی به همان آدرس در صفحه جدید هدایت می شود و فقط نام دامنه تغییر می کند. از این دستورات می توان برای تغییر دامنه اصلی و TLD دامنه استفاده کرد.
پس از انجام این مرحله، آدرس های سایت مختلف را تست کنید تا مطمئن شوید که به درستی هدایت شده اند.

ادامه مطلب
ادمین سایت وردپرس در کرج

مرحله 5 – تغییر دامنه گوگل را اعلام کنید

ابتدا وارد Google Domain Search Console شوید که برای دامنه قدیمی اعمال می شود و از منوی سمت چپ گزینه Settings را انتخاب کنید. برای درخواست تغییر دامنه روی تغییر آدرس کلیک کنید.

در مرحله بعد ابتدا دامنه جدید خود را از لیست انتخاب کرده و Validate & Update را انتخاب کنید. در این مرحله گوگل دسترسی شما به مالکیت سایت جدید و البته ریدایرکت های 301 را بررسی می کند و در صورت بروز مشکل در روند آپلود به شما اطلاع می دهد.

پس از درخواست تغییر آدرس، معمولا بین ۲ تا ۶ هفته طول می‌کشد تا تمام آدرس‌های دامنه قبلی از فهرست حذف شوند و دامنه جدیدی جایگزین شوند.
اگر فرآیند انتقال به درستی انجام شود، معمولاً در طول پنل جستجوی کنسول دامنه قدیمی بین 10 تا 30 درصد کاهش بازدیدکنندگان را مشاهده خواهید کرد، اما پس از تکمیل فرآیند انتقال و جایگزینی آن آدرس ها، مکان شما کاملاً عادی است. او بر خواهد گشت. البته در نظر داشته باشید که از این پس آمار جستجو و نرخ کلیک فقط در پنل دامنه جدید قابل دسترسی خواهد بود.کنسول جستجوی گوگل را می توان ابزاری قدرتمند برای بررسی وضعیت سئو و حفظ سلامت سایت در نظر گرفت و تغییر آدرس سایت تنها یکی از ابزارهای آن است. برای یادگیری تمامی قسمت ها پیشنهاد می کنیم در کارگاه آموزشی تخصصی کنسول جستجوی گوگل شرکت کنید.

سوالات متداول

آیا تغییر دامنه سایت بر سئو سایت تاثیر منفی خواهد داشت؟
تغییر دامنه صفحه در واقع به معنای شروع یک صفحه جدید است و فرآیند تجزیه و تحلیل و رتبه بندی می تواند زمان بر باشد. اما اگر فرآیند انتقال به درستی انجام شود و از طریق موتور جستجو به گوگل اعلام شود باعث از دست دادن رتبه و جایگاه نمی شود.
آیا پس از انتقال نیازی به بازیابی دامنه قبلی وجود دارد؟
یکی از مهم ترین عوامل در رتبه بندی نتایج جستجو ایجاد لینک های خارجی است. با استفاده از ریدایرکت 301 و اعلام انتقال به گوگل، این اعتبار و ارزش به دامنه جدید منتقل می شود. اما اگر به هر دلیلی مالکیت دامنه قبلی را از دست بدهید یا کدهای ریدایرکت 301 حذف شوند، لینک های خارجی سایت عملا بی تاثیر نخواهند بود.
در نتیجه توصیه می شود تا جایی که می توانید دامنه قدیمی را نگه دارید و از ریدایرکت ها مطمئن باشید.
آیا می توانیم پس از مدتی دامنه جدیدی را به دامنه دیگری منتقل کنیم؟
تغییرات مداوم دامنه و تغییر مسیرهای تودرتو باعث می شود اعتبار و ارزش اتصالات خود را از دست بدهید. پیشنهاد می کنیم در صورت انتخاب دامنه جدید برای فعالیت خود، درخواست قبلی را غیرفعال کنید و طبق مراحل توضیح داده شده هر دو دامنه اول و دوم را به آدرس سوم منتقل کنید.
Google را از تغییر آدرس در https مطلع کنید؟
ابزاری که در پنل جستجوی کنسول قرار می گیرد برای اعلام تغییر در دامنه اصلی صفحه می باشد. اگر آدرس صفحات شما به https تغییر کرده است، فقط نسخه http را به https 301 هدایت کنید و از این پس آمار و اطلاعات را از برد نسخه https دنبال کنید.واد

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − هفت =